16 בדצמבר 2011

קונפיטורת תותים

נכון שעונת התותים עוד לא בשיאה אבל לא יכולתי להתאפק.
מתכון קל ביותר אבל... לוקח ארבעה ימים עד שהקונפיטורה מוכנה.
בינתיים המטבח מעלה ניחוחות תות...
    לקונפיטורה:
   
    1 ק"ג תותים שטופים וקטומים
    800 גר' סוכר (כי לא בא לי קילו)
    גרד של לימון גדול (או שניים קטנים)
    מיץ של אותו לימון (לימונים)

    לעבודה:
  1. יום ראשון: מניחים בקערה בשכבות את התותים והסוכר.
     מתחילים בתותים ומסיימים בסוכר. לכסות בניילון ניצמד
     בחוץ (אם חם אז מכניסים לקירור).
  2. יום שני: מעבירים לסיר כבד ומוסיפים גרד ומיץ ומרתיחים
     5 דקות. מניחים בצד.          


  3. יום שלישי: מרתיחים במשך 5 דקות. מניחים בצד.
  4. יום רביעי: מרתיחים 8 דקות מסירים קצף ומעבירים לצנצנת מעוקרת.

בכדי שהקונפיטורה תישמר ולא תעלה עובש יש לשמור אותה בצינצנת זכוכית שעברה עיקור. הדרך הפשוטה ביותר לעקר צנצנת היא במדיח כלים. עוד אפשרות היא להניח את הצנצנת על תבנית ולהכניס לתנור קר ולחמם ל120 מעלות לחצי שעה, להוציא מהתנור ולכסות במגבת עד השימוש. לפי ז'אן ברי, מומחית למרקחות, את קונפיטורה המוכנה כדאי למזוג לצנצנת החמה לתוצאה אופטימלית.
ללקק ת'אצבעות ! ! !




Print Friendly and PDFלחצו כאן לגרסת הדפסה

הכניסו את כתובת האימייל שלכם כדי שלא תפספסו אף מתכון...


תגובה 1: